Noord Spanje

Rondreis Noord SpanjeKent u het groene noorden van Spanje, de regio's Asturië en Galicië en delen van Castilla y Leon? In tegenstelling tot andere delen van Spanje een prachtig groene regio. Of dacht u dat het allemaal sangria, stierenvechten en paella was? Er zijn een aantal grote steden in Noord Spanje die zeker leuk zijn om aan uw rondreis toe te voegen.

 

 

Beste reistijd

De beste tijd om Noord Spanje te bezoeken is in de zomermaanden. Van de herfst tot het voorjaar kunt u er regen verwachten.

Santiago de Compostela

De eindbestemming van de meeste mensen op de Camino de Santiago (sommigen gaan verder naar Fisterre). De kathedraal is de belangrijkste attractie in Santiago. Merk op dat ze hier Gallego spreken, een taal die zeer vergelijkbaar met het Portugees, maar iedereen spreekt ook Spaans.

A Coruña

A Coruña is de hoofdstad van de regio Galicië, in het noordwesten van Spanje. Historisch gezien niet zo beroemd als het nabijgelegen Santiago de Compostela, maar zeker de moeite waard. De beste tijd om Coruña te bezoeken is in augustus, dan zijn er diverse festivals en feesten en het weer zal ook op zijn best zijn in augustus.

Oviedo

De dingen die Oviedo interessant maken is wat Asturias uniek maakt in vergelijking met de rest van Spanje, het extreem groene landschap, de cider, de fabada (bonen stoofpot), meer cider en chorizo ... gekookt in cider. Let wel, u kunt van cider een enorme  kater krijgen. Oviedo is een ideale uitvalsbasis voor dagtochten naar de adembenemend mooie omgeving.