Groepsreizen, excursiereizen Spanje

Groepsreizen SpanjeDe naam zegt het eigenlijk al, u gaat op vakantie met een groep andere mensen. Dit kunnen alleen mensen van uw eigen nationaliteit zijn, maar het kan ook zijn dat andere nationaliteiten deelnemen aan dezelfde groepsreis.

Tijdens de reis worden vele excursies gedaan. Afhankelijk van u reisprogramma heeft u ook enkele dagen voor uzelf.

Georganiseerde reizen

Doorgaans is alles wat u gaat doen tijdens uw groepsreis vooraf bepaald, zoals de reis er naar toe, de overnachtingen, de reserveringen, het eten en de excursie. U hoeft niets te doen. Vaak reist u per vliegtuig naar de plaats van bestemming en van daar af gaat u per luxe touringcar langs de geplande excursies.

Niveau

Omdat het programma vaak nogal intensief is, en de betreffende groepsreis een zwaar thema kan hebben, bijvoorbeeld wandelvakanties of natuurreizen, wordt vooraf aangegeven wat het benodigde niveau (conditie van de deelnemer) moet zijn. Dit om te voorkomen dat u niet aan alles mee kunt doen.

Eenvoudige of luxe accommodatie

De verschillende reizen bieden verschillende accommodatie. Er zijn ook reizen waar de accommodatie juist het belangrijkste is, bijvoorbeeld Paradores. Dit zijn luxe hotels, vaak in een stadscentrum en in een historisch gebouw. U kunt vooraf bepalen of u reis boekt met eenvoudige accommodatie of juist luxe hotels.

Waarom een groepsreis?

Het voordeel van een groepsreis is dat u zelf niets hoeft te organiseren. U wordt begeleid en leert nieuwe mensen kennen binnen uw groep. De reis is door de ervaring van de touroperator goed doordacht en u ziet veel bezienswaardigheden etc. Weinig tijdverlies doordat u iets niet kunt vinden. Ook de prijs is vooraf bepaald, vaak op enkele uitzonderingen na is alles inbegrepen in de reissom. Er zijn natuurlijk ook nadelen, zoals de vaste vertrekdata, of dat u niet zo vrij bent in uw doen en laten, het is dan ook zaak vooraf goed te bekijken welke reis het beste bij u past. Ook kan het zijn dat de reis van uw keuze niet door gaat, omdat er te weinig boekingen zijn en de touroperator de reis annuleert.